7 goede redenen om meer bier te drinken. Nummer 3 is echt heel belangrijk!

We hebben goed nieuws voor bierliefhebbers: wetenschappers schotelen ons zeven gezonde eigenschappen van bier voor! Dus nu kunnen we zeggen met een zuiver geweten: schol!

bier1

1. Bier verhoogt de botdichtheid

Diverse studies hebben aangetoond dat bier een hoog gehalte aan silicium heeft. Dit helpt om de spierkracht te verbeteren en stimuleert het botweefsel, wat zorgt voor stevigere botten. Vooral donker bier bevat een hoog silicium gehalte.

bier2

2. Bier doet de cholesterol dalen

Wetenschappers hebben uitgevonden dat bier drinken de goede cholesterol in het lichaam bevordert. Twee biertjes per dag zou goed zijn voor je cholesterol.

3. Bier vermindert het risico op hart- en vaatziektes

Volgens studies van de Amerikaanse Harvard Universiteit is er een verband aangetoond tussen matige bierconsumptie en een verminderd risico van 25 tot 40 procent op hart- en vaatziektes.

bier3
4. Bier kan het risico op diabetes doen dalen

Vergelijkende studies bewijzen dat bierdrinkers minder risico hebben op diabetes type 2. Mensen die 1 tot 4 biertjes per dag drinken zouden minder risico lopen.

5. Bier vermindert nierstenen

Een niersteen wenst men zelfs zijn ergste vijand niet toe. Gelukkig heeft een studie aangetoond dat bierdrinkers minder risico hebben op nierstenen.

bier4
6. Bier helpt mogelijkerwijze tegen kanker

Een Duitse studie heeft aangetoond dat het xanthohumol dat in hop zit, voorkomt dat er teveel testosteron wordt geproduceerd – een belangrijke risicofactor voor de vorming van prostaatkanker.

7. Bier beschermt tegen dementie

Het klinkt ongelofelijk: bier tegen dementie? Iedereen die wel eens een zware kater heeft gehad, zal het hoofd schudden. Maar het xanthohumal helpt ook tegen stress. En dat is nu uitgerekend een van de voornaamste oorzaken van dementie op latere leeftijd.

bier5

Als wetenschappers het al zeggen dat bier goed voor je is!

DEEL deze bevindingen met alle bierliefhebbers die je kent!