6-jarige vraagt aan dakloze man, die op straat huilt, wat er aan de hand is. Haar eenvoudige vraag heeft een kettingreactie aan goedheid tot gevolg

Als je in de stad woont, ben je wellicht vertrouwd met dakloze personen. Ik probeer altijd wat tijd te maken om een praatje te slaan, maar zo nu en dan breekt ons hart gewoon in duizend stukjes als we het hartverscheurende verhaal van die mensen horen. Onlangs was Kenyatta Lewis met haar dochter op stap toen de zesjarige een dakloze man op straat zag huilen. In plaats van haar dochter weg te trekken, stond de moeder toe dat ze even met de treurige man ging praten. Wat er dan gebeurde, is zonder meer magisch.

meisje1

“Toen ik vandaag de winkel buitenkwam, deed mijn dochter echt iets dat me deed nadenken. Er zat een man op de grond te huilen en ze vroeg me: “Heb jij die man ook zien huilen? Wat is er aan de hand met hem?” Ik zei ja, maar misschien is hij gewoon treurig … Zij zei: “Misschien heeft hij het warm en heeft hij dorst” en wandelde naar hem toe en zei: “Dag meneer, wees gelukkig, het is een mooie dag en het regent niet. Heb je het te warm? Waarom ga je niet naar huis want de grond is vuil?”

Hij zegt: “Ik heb geen huis maar ik ben oké”. Ze keek hem aan met het droevigste gezicht en zei: “Dus dat betekent dat je dakloos bent. Dus heb je geen eten omdat je geen koelkast hebt.”

Ze gaf hem een paar dollars uit haar tasje en gaf hem haar drankje en zei: “Alsjeblieft ga iets eten. Het zou me gelukkig maken. Ik hou van McDonald’s. Je zou daar moeten gaan.”

Ik kan jullie vertellen dat ze mijn dag helemaal goed maakte. Bovendien kwamen er daarop nog eens twee mensen naar de man toe om hem geld te geven. We sloegen nog een praatje en hij vertelde ons dat hij dakloos werd nadat zijn trailer afbrandde. Hij verloor alles, inclusief zijn vrouw. Ik had echt met hem te doen.

Een zesjarige die deze ochtend het goede voorbeeld gaf! GEWELDIG! Kinderen zien geen kleur en dat is precies hoe het zou moeten zijn. Het is geen inhoudsloze verklaring om te zeggen dat kinderen onze toekomst zijn, het is een FEIT. Dat geeft me toch weer een beetje hoop in de wereld.”

Dit meisje beurde de dag van deze dakloze man niet alleen een beetje op, maar bracht ook een kettingreactie van goede daden op gang. Kan het nog mooier?

DEEL dit bericht om de vriendelijkheid te verspreiden!


Bron: Inspire More