1 op 4 personen zijn drager van het herpesvirus, maar weinigen weten hoe ze zich van koortsblaasje op de lippen moeten ontdoen.

Herpes is een echte volksziekte: de twee meest voorkomende herpesvirussen HSV-1 en HSV-2 kunnen bij 60 tot 95 % van de volwassenen wereldwijd gevonden worden. Vele mensen weten zelfs niet dat ze het virus in zich dragen, terwijl anderen dan weer de beroemde blaasjes krijgen, die jeuken en kunnen ontsteken.

herpes1

Hier stellen we 10 huishoudelijke middeltjes voor om deze verduivelde blaasjes onder controle te grijpen en minstens de jeuk te verzachten.

herpes2

  1. IJs

IJsblokjes helpen zeer goed tegen herpes, maar hou wel rekening met het volgende: als de blaasjes zich al gevormd hebben, kan een ijsblokje meer kwaad dan goed doen. Dus gebruik dit alleen als de blaasjes zich nog niet gevormd hebben.

De truc gaat zo: de ijsblokjes in een keukendoek wikkelen en dan gedurende 30 seconden op de getroffen zone drukken. Daarna zou de jeuk merkelijk minder moeten zijn.

  1. Knoflook

herpes5

Knoflook bevat een anti-virale werkstof die goed tegen het herpesvirus helpt. Daarbij moet een knoflookteentje geplet worden en over het blaasje gesmeerd worden. Aanvankelijk zorgt de behandeling voor een branderig gevoel, maar met een beetje geluk zal het blaasje niet meer verder groeien.

  1. Alcohol & co

Deze dingen pakken herpes goed aan:

70% alcohol, verkrijgbaar in de apotheek en kampeerspiritus. Dit mag alleen uitwendig gebruikt worden. Als het voorgaande niet helpt, kan je de herpes ook te lijf gaan met je eigen urine. Klinkt walgelijk, maar het helpt wel.

  1. Honing

Honing is een universeel heilmiddel en helpt ook bij herpes: door zijn enzymen heeft het een zeer heilzame invloed op het lichaam. Daarbij moet je het eenvoudig op de blaasjes aanbrengen en klaar.

  1. Algen

Een bepaalde soort rode zee-algen, die vooral voor de Ierse kust te vinden zijn, werken zeer goed in de behandeling van herpes. Het virus is zo moeilijk te bestrijden, omdat ons natuurlijke afweersysteem het niet kan bestrijden. De rode algen ondersteunen het immuunsysteem, waardoor koortsblaasje sneller zullen verdwijnen.

  1. Huishoudzeep

Volgens een oeroud huishoudelijk recept verdwijnen koortsblaasje sneller als je ze met huishoudzeep behandelt. Schil een beetje zeep en houd het op je lippen gedrukt.

  1. Zwarte thee

Tannines die onder andere voorkomen in zwarte thee hebben zowel anti-inflammatoire, als anti-virale eigenschappen. Druk een gekookt theezakje, nadat het afgekoeld is, op de getroffen zones en houd het daar gedurende vier tot vijf minuten. Herhaal dit proces twee tot drie keer per dag.

  1. Zelfgemaakte zalf

Een ander eeuwenoud middeltje is een zalf van olijfolie en lavendel, samen opgewarmd met bijenwas. Na het afkoelen, breng je de zalf op de blaasjes aan.

  1. Magnesiumsulfaat

Magnesiumsulfaat heeft een reinigende en kalmerende werking. Tevens droogt het de huid uit. Vooral als de koortsblaasje zich in de genitale zone situeren, is dit zeer handig tegen vervelende jeuk en pijn.

  1. Aloe Vera

En ten slotte een echte klassieker: Aloe Vera, een plant uit subtropische zones, kan herpes aanzienlijk verbeteren. De beste toepassing vinden we in de crèmes op basis van dit wondermiddeltje.

Iedereen is anders dus de ene remedie werkt bij de ene beter dan de andere. Zoek uit wat voor jou het beste helpt!

DEEL dit bericht met je vrienden en familie op Facebook!